העיר היא מרחב הלימוד והפעולה שלנו והתכנית החינוכית של מרכז העיר הלבנה עוסקת בחקר ובלימוד העיר ואנשיה והזיקה והקשרים שהעיר ותושביה מקיימים ביניהם. המחקר והלימוד נעשים במסגרת דיאלוג עם אמנים ויוצרים מתחומים שונים.
במסגרת פעילותנו פיתחנו יחד עם מינהל החינוך של עיריית תל אביב-יפו את תכנית הלימוד ״לחיות בעיר״, המיושמת בכיתות ד’ בבתי ספר הפועלים בעיר הלבנה. במסגרת התכנית מוזמנים התלמידים לחקור וללמוד את סביבת המחייה שלהם: את הבית, הבניין, הרחוב, השכונה והעיר.
על אודות התוכנית החינוכית
כשחושבים ומדברים על העיר הלבנה מתייחסים בעיקר לאדריכלות. המושג אדריכלות קשור למרחב בו אנחנו חיים ומקפל בתוכו עולמות רבים. האדריכלות מחברת בין פונקציונליות לבין אסתטיקה, בין חזון לבין פרקטיקה וכורכת יחד אמנות, טכנולוגיה, היסטוריה, מדע, פוליטיקה, פילוסופיה ועוד. לאדריכלות יש נגיעה בתחומים רבים של חיינו ולאדריכלות המודרנית, כפי שבאה לידי ביטוי במבני העיר הלבנה, יש מקום רב בעיצוב דמותה ואופייה של תל אביב.
העיר בה אנחנו חיים היא מרחב למידה פעיל, ספונטני ורב חושי, אשר משמשת עבורנו כמעין בית ספר אלטרנטיבי, שבו ההיררכיה והתפקידים של התלמידים והמורים משתנים תדיר. העיר היא מקום שבו אנחנו יכולים ללמוד אחד מהשני, לחלוק ידע, רעיונות, מחשבות, כישורים וניסיון.